Qui som

VIA Barcelona és una empresa de turisme cultural especialitzada en itineraris urbans per la ciutat de Barcelona, així com per d’altres ciutats de Catalunya, com Girona, Tarragona, Besalú o Figueres. L’empresa va ser creada el 2012 per Francesc Agudo i Albert Verdugo, llicenciats en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objectiu és oferir una proposta cultural de qualitat d’una manera amena i entretinguda a partir d’itineraris dinàmics i originals. Els nostres recorreguts pretenen explicar la història i les històries de Barcelona i mostrar-ne els aspectes més desconeguts. Volem fer descobrir espais i temàtiques que sorprenguin als grups que s’endinsen pels carrers de la ciutat, i volem fer-ho amb els segells de qualitat i de rigor documental. Les nostres rutes tenen un fil conductor clar i uns continguts treballats i entenedors, sense caure en cap moment en explicacions acadèmiques. El nostre objectiu, en definitiva, és fer gaudir la ciutat a les persones que vulguin descobrir la ciutat amb nosaltres. Les rutes són dutes a terme per guies oficials amb una llarga experiència en el sector cultural i turístic i amb un alt coneixement de Barcelona i la resta de ciutats que visitem. Com a element afegit de qualitat, per a realitzar les rutes cada persona disposarà d’una radioguia per a poder sentir els guies amb tota comoditat, amb independència del soroll que hi pugui haver al voltant.

El nostre equip

VIA Barcelona rutes per Barcelona

ALBERT VERDUGO

Cofundador i director

Llicenciat en Humanitats i amb el Màster en Edició per la UAB, apassionat de la història i l’art. Emprenedor convençut, va crear aquesta empresa amb la voluntat de fer arribar una part del patrimoni cultural, històric i artístic a tothom qui hi pugui tenir interès. Creu que la barreja de turisme i cultura és una de les millors formes de donar a conèixer allò que ens és desconegut de les ciutats, endinsar-s’hi a fons i conèixer-ne els seus orígens, tant al públic autòcton com al que ve a visitar casa nostra.

ronin VIA Barcelona rutes per Barcelona

TONI DOPICO

Director d’art

Nascut a Barcelona, amb més de 20 anys d’experiència en el món del disseny gràfic, direcció d’art i desenvolupament web. El seu objectiu és entendre les necessitats d’un bon disseny i desenvolupar solucions creatives que afegeixin valor als negocis. La inversió en estratègies de comunicació visual sempre dóna beneficis significatius. Més enllà de la tasca pròpia de l’empresa, el disseny i una bona campanya de màrqueting contribueixen a donar vida a les idees i els projectes, a l’hora que amplien la seva difusió i, de retruc, la demanda.

http://ronin.cat

guies VIA Barcelona rutes per Barcelona

FELIPE TRIGO

Historiador

Llicenciat en Història per la UB, està especialitzat en Història Contemporània. Es defineix com un agitador cultural, sempre inquiet per a descobrir noves històries de la ciutat. És el director del Congress for Curious People a Barcelona. És l’ideòleg i creador de diveres rutes de VIA Barcelona (entre les que hi ha la Barcelona llibertina i La cara oculta de Gràcia).

Guies amb qui treballem

guies VIA Barcelona rutes per Barcelona

ESTER EGEA

Historiadora i guia cultural

Nascuda a la Catalunya Central, des de sempre es va sentir atreta pels viatges, idiomes i diferents cultures. És per això que des de ben jove va entrar en contacte amb aquest món aprenent anglès i alemany i vivint temporades a Alemanya, Àustria o Escòcia. Diplomada en Turisme i habilitada com a Guia Oficial de Catalunya (número d’habilitació 2846), té experiència en guiatge de grups itinerants per Europa. Ara bé, per a ella no hi ha res com el sentiment d’estar a casa, i és per això que li fascina poder mostrar Catalunya, i en especial la seva capital.

guies VIA Barcelona rutes per Barcelona

SÍLVIA COMPANY

Traductora i guia cultural

Un guia és una persona que fa de pont entre persones que poden provenir de diferents realitats i/o cultures. La Sílvia fa de pont entre Orient i Occident. Fa més de 6 anys que exerceix de guia de xinès mandarí, i per ella és un plaer fer apropar visitants d’arreu, ja siguin asiàtics o d’altres països, a la realitat de casa nostra. Després de viure 6 anys a l’estranger (França, Austràlia, la Xina), us espera a Barcelona per ensenyar-vos-en les meravelles.

guies VIA Barcelona rutes per Barcelona

TONI BELLIDO

Historiador i guia cultural

Nascut a Barcelona, va estudiar Història i Periodisme i des de fa uns anys es dedica a mostrar la seva ciutat a gent d’arreu del món, inclosos molts barcelonins i barcelonines que volen conèixer nous aspectes del cap i casal de Catalunya. Es Guia Oficial de la Generalitat (número d’habilitació 2811).