VIA Barcelona rutes per Barcelona

Agents nazis a Barcelona

L’existència d’agents nazis a la capital catalana és un fet poc conegut de la història de la ciutat, però des de mitjans anys 30 fins al final de la Segona Guerra Mundial, Barcelona va ser un dels feus del nazisme més important de tota la Península Ibèrica. Els alemanys van crear una complexa xarxa organitzativa amb la qual pretenien nazificar la població alemanya resident a Barcelona, expandir el seu territori d’influència cap a la Mediterrània i establir llaços d’unió amb tota la cúpula feixista espanyola.

Aquest entramat nazi estava secundat per molts militars espanyols d’extrema dreta i pel col·laboracionisme de molts ciutadans autòctons que van ajudar en la tasca nazificadora. La zona de l’Eixample i del centre de la ciutat ens serviran d’escenari per a saber qui eren, a què es dedicaven i com vivien els agents nazis que hi havia a Barcelona els any anteriors a la Guerra Civil. Coneixerem també quina va ser la participació nazi en el cop d’Estat de 1936 i quin paper va jugar l’espionatge aliat davant d’aquests fets durant els anys 40.

La ruta té una durada de dues hores i el punt de trobada és a la confluència de la Rambla Catalunya amb Consell de Cent. S’inclou l’ús de radioguies i l’assegurança de responsabilitat civil.

Fins a 10 persones

160 € IVA inclòs

Fins a 20 persones

200 € IVA inclòs

Fins a 30 persones

240 € IVA inclòs