VIA Barcelona rutes per Barcelona

Anatomia del Raval

Amb aquest itinerari volem oferir una imatge de tot el conjunt d’edificacions que des de l’edat mitjana van fer del Raval un sector fortament decantat cap a la medicina i que va ser el barri precursor en la cura dels malalts de la ciutat fins que es van construir els hospitals moderns. El caràcter perifèric d’aquesta zona la va convertir en opció preferent per a establir-hi tot un seguit de centres mèdics i d’espais d’acollida dels més desemparats durant gairebé mil anys. Durant la ruta comentarem aspectes rellevants d’aquests centres històrics, així com detalls des patrimonials i arquitectònics.

Veurem antics edificis com el Dispensari antituberculós, la Casa dels infants òrfens, la Casa de la misericòrdia, la Reial Acadèmia de Medicina, la Casa de Convalescència o la Biblioteca de Catalunya. També comentarem el contrast entre el que eren i el que són actualment aquestes edificacions. En funció del dia hi haurà l’opció de realitzar una visita guiada a aquesta biblioteca, un dels espais més impressionants de la Barcelona medieval i antic Hospital de la Santa creu i de sant Pau.

La ruta té una durada de dues hores i el punt de trobada és a la Plaça Castella (davant l’església Sant Pere Nolasc). S’inclou l’ús de radioguies i l’assegurança de responsabilitat civil.

Fins a 10 persones

160 € IVA inclòs

Fins a 20 persones

200 € IVA inclòs

Fins a 30 persones

240 € IVA inclòs