VIA Barcelona rutes per Barcelona

Esclaus i negrers

L’esclavisme i el tràfic de persones és tan antic com la civilització, i el nostre territori també va exercir el comerç amb esclaus durant segles. A Barcelona hi va haver esclaus fins a finals s.XIX, moment en què, definitivament, es va posar punt i final al comerç negrer amb Amèrica. Cada època va tenir les seves particularitats però, en general, el comerç esclau a Catalunya va tenir una gran rellevància econòmica, tant pels qui traficaven amb esclaus com pels qui els compraven com a mà d’obra gratuïta. L’esclavisme era vist com un fet natural i l’ús de persones com a mercaderia no suposava, en general, cap conflicte moral per a la societat.

En aquest recorregut pel nucli antic veurem com vivien els esclaus, d’on provenien, on estaven situats els mercats de compravenda de captius i quines normatives regulaven les seves vides. Coneixerem casos concrets on es venien o s’heretaven esclaus, les opcions que tenien per aconseguir la llibertat i, fins i tot, explicarem el curiós cas d’un col·lectiu que va fundar una confraria formada íntegrament per persones privades de llibertat.

La ruta té una durada de dues hores i el punt de trobada és a la Plaça de l’Àngel 12 (davant l’Hotel Suizo). S’inclou l’ús de radioguies i l’assegurança de responsabilitat civil.

Fins a 10 persones

160 € IVA inclòs

Fins a 20 persones

200 € IVA inclòs

Fins a 30 persones

240 € IVA inclòs