VIA Barcelona rutes per Barcelona

Mansions de la Barcelona senyorial

En aquest itinerari per la zona alta de la ciutat coneixerem les residències i mansions més nobles i els seus espais més significatius, així com els seus orígens i la seva història. Començarem la ruta visitant la Torre Bellesguard, una joia de arquitectònica d’Antoni Gaudí situat entre el Passeig Bonanova i la Ronda de Dalt que, tot i ser un espai menys conegut dins la seva obra, és un edifici d’una gran virtuositat i bellesa. Veurem també el Monestir de Valldonzella, l’edifici del Cosmocaixa, la Casa Roviralta, la Casa del Dr. Andreu i els jardins de Ca n’Altimira.

Aquest és un recorregut insòlit per l’esplendor i la decadència de la Barcelona burgesa al barri de Sant Gervasi i recull els canvis radicals viscuts fins a la postguerra en una zona reservada a les classes privilegiades. Des d’un vessant arquitectònic però també històric, parlarem de la fastuositat i el luxe de les mansions de l’avinguda Tibidabo durant “aquells feliços anys vint” i veurem les llums i ombres de la II República i la Guerra Civil. En definitiva, en aquesta ruta descobrirem per què Barcelona va ser anomenada “La Rosa de Foc” i la “Ciutat dels Prodigis”.

La ruta té una durada de dues hores i mitja i el punt de trobada és al carrer Bellesguard 30 (davant la Torre Bellesguard). S’inclou l’ús de radioguies i l’assegurança de responsabilitat civil.

Fins a 10 persones

220 € IVA inclòs

Fins a 20 persones

295 € IVA inclòs