VIA Barcelona rutes per Barcelona

Pioneres de Barcelona

La història de les dones de Barcelona ha caigut sovint en l’oblit, relegades com han estat a l’àmbit invisible de la llar. Moltes d’elles, però, han protagonitzat esdeveniments o històries que ens parlen de la lluita del gènere femení contra la injustícia i la manca de llibertat i drets. Aquesta passejada històrica és un homenatge a aquelles dones pioneres de diferents èpoques que han aconseguit fer arribar la seva veu fins a nosaltres a base de coratge. Coneixerem la vida de diferents dones que exemplifiquen bé aquestes lluites com també les contradiccions d’una societat injusta.

Algunes d’elles ens poden resultar familiars, com la Virreina que va viure a la Rambla o el personatge tràgic de la Monyos, però també es tracta de rescatar altres figures tan humils com van ser bugaderes, xocolateres o treballadores d’altres oficis que, malgrat tot, van aconseguir notorietat. La ciutat antiga està plena d’històries d’aquestes dones tan diferents i alhora tan agermanades per la seva condició de dones, que va fer la seva vida més difícil del que ja era. Les seves vides són tota una lliçó per a nosaltres i, coneixent-les, fem que el testimoni arribi fins al present.

La ruta té una durada de dues hores i el punt de trobada és a la Rambla 99 (davant del Palau de la Virreina). S’inclou l’ús de radioguies i l’assegurança de responsabilitat civil.

Fins a 10 persones

160 € IVA inclòs

Fins a 20 persones

200 € IVA inclòs

Fins a 30 persones

240 € IVA inclòs