VIA Barcelona rutes per Barcelona

Secrets del Gòtic

Pels carrers del Gòtic per on transcorre aquesta ruta van transitar molts segles enrere romans, cavallers cristians, savis jueus… Som al lloc on es va fundar la ciutat, on els comtes-reis administraven els seus dominis i la Santa Inquisició perseguia els heretges. En aquest passeig pel cor medieval de Barcelona assistirem als temibles judicis de Déu, a la vida quotidiana dels gremis, així com a la petjada del poble hebreu en els carrerons del Call. Veurem les claus de molts segles de contrastos: d’esplendor i de brutalitat, de saviesa i de superstició, d’espiritualitat i de violència.

Passejarem per espais com la Catedral, les columnes d’August, la plaça de Sant Just i Pastor, el Call jueu o la plaça Sant Felip Neri, a banda de descobrir alguns elements que passen desapercebuts a simple vista. També explicarem el que va ser la “invenció” del barri, quines de les parts del Gòtic són realment d’aquella època i quines parts van ser traslladades des d’altres punts de la ciutat. Les pedres de la ciutat antiga ens parlen i ens amaguen secrets que ja no sabem esbrinar, però ara podreu conèixer aquests signes dels temps passats en un itinerari històric ple de troballes sorprenents.

La ruta té una durada de dues hores i el punt de trobada és al carrer Santa Llúcia, 1 (davant la Casa de l’Ardiaca). S’inclou l’ús de radioguies i l’assegurança de responsabilitat civil.

Fins a 10 persones

160 € IVA inclòs

Fins a 20 persones

200 € IVA inclòs

Fins a 30 persones

240 € IVA inclòs